Tofu pochází z Číny, později se rozšířilo až do Japonska, Vietnamu, Koreji a Thajska. U nás je považováno za vegetariánské jídlo, ale v těchto zemích patří dodnes k tradičním jídlům.
Postup přípravy
- Cibulku, mrkev a česnek očistíme a nakrájíme na malé kousky, popřípadě nastrouháme.
- Tofu necháme okapat a vidličkou rozmačkáme.
- Vše smícháme dohromady a přidáme vejce, mouku a nastrouhané mandle.
- Vznikne těsto, z kterého vytvoříme tři až čtyři karbanátky. Pokud těsto nedrží pohromadě, přidáme jedno vejce.
- Vzniklé karbanátky dáme na pánev a na menším plameni smažíme čtyři až pět minut z každé strany.
- Vezmeme housky, které rozkrojíme a dáme do nich zelí, sýr a rajčata. Později přidáme karbanátky, potřeme majonézou a přiklopíme horní polovinou housky.
Tip! Vyzkoušejte obdobu lehké majonézy. Stačí jogurt, cibule, okurka, sůl, pepř, cukr a worcester. Lehčí než klasická tatarka či majonéza.