Dnes pro vás máme recept na variaci mexického jídla chilli con carne. Stačí nahradit maso levnějším tofu, které seženete v běžných supermarketech. Získáte tak pokrm, který je stejně chutný, avšak méně náročný na přípravu.
Postup přípravy
- Cibuli a papriku nakrájejte na malé kostky - velké asi půl centimetru. Rozpalte olej na hluboké pánvi a přidejte cibuli. Když zezlátne, přidejte papriku a smažte pět až deset minut a pravidelně míchejte.
- Poté v ruce rozdrobte tofu a smíchejte ho se zeleninou, přidejte půl lžičky sladké papriky a česnek (stačí granulovaný sušený) a smažte společně pět minut.
- Přidejte asi dva decilitry vody, rajský protlak, na drobné kostky nakrájené rajče, fazole s omáčkou, chilli v takovém množství, aby vám vyhovovala pálivost jídla, osolte a vše dobře promíchejte.
- Vařte pod pokličkou asi deset minut, dokořeňte.
- Podávejte s pečivem nebo hranolkami či pečenými bramborami.