Už vás nebaví chodit na každé jídlo do Mekáče? Nechcete se odbývat rohlíky či polévkou z pytlíku? Zkuste si připravit některý z našich jednoduchých receptů. Zvládnou je i nekuchaři.
Myslíte si, že k chutné a pestré večeři jsou třeba mnohaletých kuchařských zkušeností? Zdání klame. Připravili jsme hned pět tipů na skvělé recepty, jejichž příprava zabere jen několik minut.
1. Cibulová polévka se smetanou
Suroviny
- 1 velká cibule
- 1 smetana
- 10 dkg másla
- 1 masox
- voda
- pepř
Cibuli nakrájíme na kolečka a ta rozkrájíme na půlku či na čtvrtku (záleží na tom, jak velké kusy cibule v polévce chceme). Na pánvi rozehřejeme kousek másla a cibulku osmažíme. Zalejeme ji trochou vody, přivedme k varu a rozpustíme jeden masox. Přidáme smetanu, opepříme, jednu minutu povaříme a můžeme podávat.
TIP: Polévka chutná skvěle s francouzskou bagetou nebo opečeným toastem.
2. Zapečené brambory s nivou
Suroviny
- 1 kg brambor
- 150 g nivy
- 5 stroužků česneku
- 1 smetana
- sůl
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Česnek nakrájíme na plátky a nivu nastrouháme. Do pečící mísy na dno naskládáme vrstvu brambor, posolíme, posypeme je česnekem a nivou. Opakujeme třikrát a nakonec vše zalijeme smetanou. Pečeme v troubě do růžova.
TIP: Pokud máte rádi maso, mezi brambory můžete vložit kousky kuřecího masa.
3. Chilli con carne
Suroviny
- 2 fazole ve vlastním nálevu (bílé a červené)
- cibule
- 2 párky
- koření Chilli con carne
- kousek másla
Na másle osmahneme cibulku do sklovata, přidáme na kolečka nakrájené párky. Až budou párky osmažené, přidáme konzervované fazole a koření Chilli con carne. Vše promícháme, počkáme, až budou fazole teplé, a je hotovo.
TIP: Fazole můžeme podávat jako přílohu k masu nebo je můžeme jíst samotné s chlebem.
4. Krabí salát
Suroviny
- Krabí tyčinky Surimi
- 10 dgk pórku
- citronová šťáva
- majonéza
- sůl
- pepř
Krabí tyčky necháme rozmrazit, nakrájíme je na drobno (pokud máme mixér, můžeme je nasekat v mixéru), přidáme k nim na drobno nasekaný pórek, dvě lžíce majonézy. Dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem. Výborná pomazánka je hotová.
TIP: Pomazánku namažte na rohlíky nakrájené na kolečka, máte skvělé jednohubky. Na party se po nich všichni utlučou.
5. Těstoviny s Gervais
Suroviny
- Penne těstoviny
- Sýr Gevais
Uvaříme těstoviny, dáme je do větší misky. Přidáme k nim celé Gervais, misku přiklopíme talířem a těstovinami pořádně zatřeseme. Gervais se v teplých těstovinách roztaví a my můžeme podávat těstoviny se „sýrovou omáčkou“. ☺
TIP: K těstovinám doporučujeme přidat nasekanou pažitku.
Chutnaly Vám naše recepty? Podělte se s námi o Vaše dojmy v komentářích pod článkem!