A je to tady – začátek semestru. A s ním přichází ranní vstávání, nudné přednášky a obědy v menze. Proč si tedy nezpříjemnit aspoň večery zapečenými sendviči s hruškou? Rozplývají se na jazyku a dávají (byť na chvíli) zapomenout na hektické dny.
Postup přípravy
- Hrušku zbavte jádřince a nakrájejte na tenké plátky.
- Krajíčky chleba pomažte hořčicí, posypte mandlemi a rozdělte na ně šunku a plátky hrušky. Nakonec mírně opepřete a zasypejte sýrem.
- Rozehřejte pánev a chleby na ni položte. Opékejte, dokud spodní strana nezezlátne a není křupavá. Poté pánev přiklopte poklicí a počkejte, než sýr rozteče. Ihned podávejte.
TIP: Místo lámankového chlebu zkuste použít třeba dýňový, slunečnicový, toastový nebo jiný váš oblíbený druh. Strouhaný sýr zase můžete nahradit sýrem s modrou plísní – rázem získáte další vynikající kombinaci.