Jestliže vaření není vaší silnou stránkou, ale nechcete konzumovat chemické pytlíkové cosi, máme pro vás řešení. Jednoduchou a chutnou ovesnou kaši zvládne i úplný laik! Na jaký způsob chutná vám?
Také ráno zásadně nestíháte? Pak to pravděpodobně nejvíce schytá vaše tělo. Jako jediné možné řešení se jeví dát snídani vale a získat tím několik minut k dobru. Občas to ani s odpolední svačinou nebývá nejšťastnější. Uvařte si rychlé a chutné jídlo, které vás zasytí. Zn.: Levně!
Ingredience na 1 porci:
- ovesné vločky (3 vrchovaté polévkové lžíce)
- polotučné mléko (můžete nahradit sójovým)
- oříšky (nejlepší jsou mandle)
- ovoce (jahody, banán, kiwi,…)
Do malého hrnce nebo pánvičky nasypte ovesné vločky a zalijte mlékem (množství uzpůsobte porci vloček). Posypejte špetičkou soli a nechte cca 10 minut stát. Poté vařte na mírném ohni a za stálého míchaní vařte 2-3 minuty, dokud kaše nebude hustá. Posypte ji mandlemi (můžete si je i opražit) a libovolným ovocem.
Náš tip!
Pokud se chcete v mrazivých dnech zahřát, nastrouhejte si do kaše jablko a posypte skořicí. Kaše je také výborná s nakrájeným banánem, s jahodami a kiwi. Jste-li na sladké, posypte si kaši nastrouhanou hořkou čokoládou!
Jak vám kaše chutnala? Budeme se těšit na vaše komentáře!