I když venku není zrovna mínus dvacet, tak máme leden a chladno přeci jenom je. Ideálním receptem je polévka, která zahřeje, dobije energii a příliž nezatíží žaludek po vánočních svátcích. Žlutý hrách je plný vitamínů, minerálních látek a na rozdíl od klasického zeleného hrachu je lépe stravitelný.
Ingredience:
- 1 krabička (350 g) předvařeného žlutého hrachu
- sůl
- pepř
- majoránka
- 1 stroužek česneku
- jíška na zahuštění
Do hrnce napusťte vodu, přidejtee předvařený hrách, povařte přibližně 10 – 15 minut a tyčovým mixérem rozmixujte. Osolte, opepřete, zahustěte jíškou, okořeňte majoránkou a prolisujte stroužek česneku. Jak vidíte, recept je neuvěřitelné rychlý a věřte, že i chutný.
TIP! Opražte si na pánvi z toustového chleba nebo rohlíku krutónky a polévku jimi ozdobte. Více vás pak zasytí.