Těstoviny s obvyklou rajčatovou nebo smetanovou omáčkou se můžou časem přejíst. A tak pro vás dnes máme alternativu, ve které využijete zeleninu a žampiony nebo kterékoli jiné houby, které máte zrovna po ruce.
Těstoviny se žampiony. Foto: Kristýna Hladíková, StudentMag.cz
Ingredience
- 1 bílá paprika
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- žampiony (alespoň 6 hlaviček)
- těstoviny
- sůl, koření „divočina“
Uvařte těstoviny dle návodu a nakrájejte nadrobno česnek a cibuli, papriku na kostičky. V hlubší pánvi rozpalte olej a přidejte česnek s cibulí. Když cibule změkne, přidejte papriku. Nakrájejte na kostky omyté žampiony a přidejte i je. Smažte, dokud houby nezměknou, poté přidejte koření. Slijte vodu z těstovin, propláchněte je v cedníku studenou vodou a poté přidejte k zelenině a houbám. Osolte a dobře promíchejte. Můžete podávat.