Zapomeňte na špagety s kečupem a sýrem. Pokud chcete jíst chutné špagety, tak je vařte jako Italové. Stačí 20 minut. Základem je pancetta (lze nahradit anglickou slaninou), špagety, žloutky a parmezán. S chutí do toho.
Postup přípravy
- Do vroucí vody přidejte sůl, olivový olej a špagety. Uvařte al dente, to je maximálně 7 minut.
- Mezitím si rozehřejte pánev, nakrájejte cibuli, anglickou slaninu a na másle osmažte.
- Uvařené špagety přeceďte. Odložte si zhruba 1dcl vody, ve které se vařily špagety. Po pár minutách, když je slanina a cibule, opečená přidejte špagety a vodu z nich.
- V misce si rozmíchejte 3 žloutky spolu se smetanou a přidejte do špaget. Pánev odstavíme a pár minut mícháme. Přidáme parmezán a je hotovo.
Tip! Parmezánu pro jeho výraznou chuť stačí málo. Zkuste používat kvalitnější suroviny. Zjistíte, že jejich použití není finančně náročnější. Nepoužívejte ty nejlevnější špagety. Ani s nejlepšími surovinami nebudou chutnat dobře.