Drobenkový koláč bych označila za dokonalost. Je rychlý, snadný a jeho chuť božská. Můžete si ho dát jako dezert po obědě či po večeři nebo jako samostatné jídlo. Drobenka i náplň se dá libovolně obměňovat, fantazii se meze nekladou.
Postup přípravy
- V rendlíku rozpusťte máslo, poté přidejte mouku, vločky, cukr a mandle a vypracujte do jemné drobenky.
- Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na tenké plátky. Švestky vypeckujte a nakrájejte na šestiny.
- Rovnoměrně rozprostřete jablka v zapékací míse, posypejte skořicí, rozprostřete švestky a zasypejte připravenou drobenkou. Na závěr posypejte nahrubo nasekanou čokoládou. Pečte v troubě předehřáté na 175 stupňů 30 až 40 minut, dokud drobenka nezezlátne.
TIP: Drobenkový koláč je výborný ještě teplý z trouby (ale nespalte se!), můžete si ho však schovat v ledničce, druhý den ráno ohřát v mikrovlnné troubě a jako mávnutím kouzelné hůlky máte dokonalou teplou snídani, která zpříjemní nadcházející chladná rána.