Kokosky mám spojené s Vánoci, kdy při pečení zbývají bílky. Proto mě zaujal tenhle švédský recept, kde jsou celá vejce a máslo. Kromě vejce a másla budete potřebovat už jen cukr a kokos. No řekněte, není to snadné?
Postup přípravy
- Máslo rozehřejte a nechte mírně vychladnout.
- Vyšlehejte vejce s cukrem a poté přidejte máslo a kokos.
- Vzniklé těsto dejte na chvíli odpočinout do lednice.
- Polévkovou lžící nabírejte těsto, přeneste na plech vyložený pečícím papírem, kde z něj vytvarujete malé bochánky.
- Pečte asi 15 minut dozlatova v troubě předehřáté na 175 stupňů.
TIP: Nejlepší jsou tak den uleželé, protože krásně zvláční. Ale upřímně, je těžké je nesníst hned z plechu, kdy je kuchyně ještě plná té máslovokokosové vůně.