Napadlo vás někdy, že k dobrému obědu stačí i obyčejná brambora? Připravili jsme pro vás fotorecept, díky kterému v její přípravě nemůžete šlápnout vedle.
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 200 stupňů (v případě horkovzdušné na 180). Brambory očistěte a nařežte tak, aby dole zůstaly spojené a vznikl z nich „hřeben“.
- Do mezer v bramborách vložte plátky parmazánu a másla (ideálně vytaženého z mrazáku, plátky pak půjdou do mezer lépe vložit).
- Brambory dejte na vymazaný pečící plech (lze použít i pečící papír). Polijte je kapkou oleje, osolte a posypejte česnekem.
- Pečte 45 minut, poté brambory zalijte zakysanou smetanou a pečte dalších 15 minut.
- Nakonec brambory můžete ozdobit ořechem smetany.
Tip! Masožravci mohou do mezer v bramborách přidat šunku či slaninu.