Menu
StudentMag
Dezerty Snadné

Recept na ovesné sušenky. Jsou jednoduché i pro kuchařské začátečníky

Redakce

Redakce

Doba přípravy: 25 min

Máme recept speciálně pro ty z vás, které přepadávají chutě na sladké. Tyto sušenky z ovesných vloček a kávy jsou levné, budou hotové za půl hodiny a navíc mohou tvořit skvělou „nakopávací“ svačinu pro dlouhé školní dny, pokud si na ně připravíte extra silnou kávu.

Suroviny

4 porce

Postup přípravy

  1. Kávu můžete použít jakoukoli - i instantní nebo černou (neslazenou). Pokud máte mixér, stačí všechny ingredience společně umixovat, ale kávu přidávejte postupně, aby nevznikla příliš tekutá konzistence na těsto nevhodná. V tom případě přidejte ještě více vloček, aby vznikla více tuhá kaše.
  2. Pokud mixér nemáte, nevadí. Vidličkou rozmačkejte banán v misce. Určené množství vloček přesypte do igelitového pytlíku a rozdrťte paličkou na maso nebo je drťte mezi dvěma prkýnky (toto nadrcení je lepší, jelikož v sušenkách pak budou vedle „mouky“ z vloček i větší kousky). 
  3. Banán a vločky smíchejte společně s cukrem a kokosem, postupně vmíchejte kávu do kašovité konzistence.
  4. Pečte na pečícím papíře, případně vymazaném plechu 10 minut na 180 stupňů Celsia, poté sušenky obraťte a pečte je dalších 10 minut na stejnou teplotu.


TIP! Do těsta ještě můžete předat nasekanou čokoládu či nasypat pár lžiček kakaa.

Ohodnoťte tento recept:
0
Právě čtete

Recept na ovesné sušenky. Jsou jednoduché i pro kuchařské začátečníky