Brambory jsou levnou potravinou, kterou často používáme jen jako přílohou k masu a s jejich úpravou si moc hlavu nelámeme. Že to je někdy škoda, vás přesvědčí dnešní jednoduchý recept na šťouchané brambory, který si snadno upravíte podle vlastní chuti i zásob v lednici.
Postup přípravy
- Brambory v hrnci zalijte vařící vodou z rychlovarné konvice (zkrátí se tím doba vaření) a vařte do změknutí - to můžete ověřit píchnutím vidličky do té největší.
- Nechte je chvíli vychladnout a oloupejte je.
- Poté je v hrnci rozdrťte šťouchadlem, pokud toto náčiní nevlastníte, dejte je na talíř a rozmačkejte vidličkou, ale ne úplně na kaši.
- Rozpalte olej na pánvi a přidejte nadrobno nakrájenou cibuli. Když zezlátne, vmíchejte pepř a sladkou papriku nebo jiné koření.
- Cibuli promíchejte s bramborami a osolte. Podávejte ihned ještě teplé.
TIP! Na pánvi k cibuli můžete přidat také slaninu, salám nebo žampiony, či do hotové přílohy vmíchat smetanu.