Menu
StudentMag

Recept na jablíčkovou buchtu s kapkou rumu. Nalaďte se na Vánoce

Štědrý den se kvapem blíží a vy stále ještě nemáte tu pravou vánoční náladu? Nezoufejte. Zkuste jablíčkovou buchtu s kapkou rumu a vězte, že vánoční atmosféra přijde sama.

Jablíčková buchta s kapkou rumu. Foto: Katrin Tarkhounová, StudentMag.cz

Jablíčková buchta s kapkou rumu. Foto: Katrin Tarkhounová, StudentMag.cz

Recept si můžete upravit podle toho, co máte doma, a vytvořit tak originální vánoční moučník. Výhodou je, že nemusíte nic vážit, všechno si odměříte pomocí hrnku.

Budete potřebovat:

  • 4 vejce
  • 1 hrnek cukru
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 2 lžíce skořice
  • 1 práše do pečiva
  • 1/2 hrnku oleje
  • 3 větší jablka
  • hrst ořechů (jaké zrovna máte, nejlepší jsou vlašské ořechy)
  • 1 lžíce kakaa
  • 2-3 lžíce rumu

Do mísy dejte vejce, cukr, olej, mouku, prášek do pečiva, kakao, skořici, pokrájené ořechy a oloupaná jablíčka nakrájená na kostičky. Pořádně promíchejte a vzniklou hmotu nalijte na plech s pečícím papírem. Doba pečení je přibližně 45 minut na 180 stupňů.

Dobrou chuť!

Ohodnoťte tento recept:
0
Právě čtete

Recept na jablíčkovou buchtu s kapkou rumu. Nalaďte se na Vánoce