Štědrý den se kvapem blíží a vy stále ještě nemáte tu pravou vánoční náladu? Nezoufejte. Zkuste jablíčkovou buchtu s kapkou rumu a vězte, že vánoční atmosféra přijde sama.
Jablíčková buchta s kapkou rumu. Foto: Katrin Tarkhounová, StudentMag.cz
Recept si můžete upravit podle toho, co máte doma, a vytvořit tak originální vánoční moučník. Výhodou je, že nemusíte nic vážit, všechno si odměříte pomocí hrnku.
Budete potřebovat:
- 4 vejce
- 1 hrnek cukru
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 2 lžíce skořice
- 1 práše do pečiva
- 1/2 hrnku oleje
- 3 větší jablka
- hrst ořechů (jaké zrovna máte, nejlepší jsou vlašské ořechy)
- 1 lžíce kakaa
- 2-3 lžíce rumu
Do mísy dejte vejce, cukr, olej, mouku, prášek do pečiva, kakao, skořici, pokrájené ořechy a oloupaná jablíčka nakrájená na kostičky. Pořádně promíchejte a vzniklou hmotu nalijte na plech s pečícím papírem. Doba pečení je přibližně 45 minut na 180 stupňů.
Dobrou chuť!