Nemáte odvahu na složité moučníky, jejichž výroba vyžaduje příliš mnoho ingrediencí a času? Jste si jistí, že i kdybyste k jejich pečení našli energii, stejně je nakonec spálíte? Hrníčkovou bábovku zvládne i největší amatér.
Ilustrační foto. Zdroj: sxc.hu
Potřebujete:
- 1,5 hrnku polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru (krystal)
- 2 vejce
- 1/2 hrnku mléka
- 1/4 rostlinného oleje
- 1 balení vanilkového cukru
- 1 balení prášku do pečiva
Všechny ingredience smíchejte tak, aby vzniklo polotekuté těsto. Vlijte do vymazané a hrubou moukou vysypané formy a pečte ve vyhřáté troubě na 180°C zhruba třicet minut.
Tip: Čtvrtku těsta oddělte a v hrníčku smíchejte s kakaem. Poté, co do formy vlijete světlé těsto, nalijte na něj to kakaové – tím docílíte efektního mramorování.