Gnocchi, nebo spíše česky noky, jsou těstovinový výrobek. V supermarketech můžete najít noky z bramborového nebo pšeničného těsta. Jsou velmi syté a jejich cena je příznivá. Stačí k nim dodat pár surovin a máte hotový jednoduchý, ale hodnotný pokrm.
Postup přípravy
- Gnocchi připravte podle návodu.
- Když je špenát již rozmražený a má konzistenci kaše, rozklepněte vejce a v misce jej promíchejte se špetkou soli a pepřem. Vejce pak vlijte do špenátu a zamíchejte.
- Cibuli a česnek nadrobno nakrájejte a smažte dozlatova.
- Přidejte špenát s vejcem a míchejte, dokud se nezačne vytrácet přebytečná voda. Přidejte část eidamu nakrájeného na kostičky a dobře promíchejte, případně znovu okořeňte a osolte.
- Gnocchi mezitím slijte a připravte na talíř.
- Špenátovou směs odstavte z plamene a přidejte ke gnocchi. Na pokrm na strouhejte zbytek eidamu a můžete podávat.
TIP! Do špenátu je také možné přidat lžíci smetany pro krémovější konzistenci.