Nezkoušeli jste někdy levnější a zdravější variantu guláše? Teď máte možnost. Jak pro vegetariány, tak pro vegany. Vše je připraveno rychle a skoro bez práce.
Nákupní seznam
- Sojové maso (nudličky, plátky, kostičky – co je libo)
- Zeleninový bujón
- Gulášové koření
- Cibule (dle chuti, 2-3)
- Sladká paprika
- Rajčatový protlak
- Brambory (3-4 kusy)
- Sůl
- Pepř
- Jakékoli jiné koření
Návod k přípravě
V hrnci s vařící vodou necháme rozpustit zeleninový bujon společně s gulášovým kořením. Až se voda začne vařit, přidáme sojové maso a vaříme dle návodu. Po deseti minutách přidáme nakrájené brambory.
Do hlubší pánve kápneme olej a osmažíme cibuli. Až se cibule začne barvit do zlatova, ochutíme sladkou paprikou a gulášovým kořením. Vše promícháme a zalijeme rajčatovým protlakem, později přidáme horkou vodu a necháme povařit. Jakmile se nám udělá sojové maso, vyždímáme jej a společně s bramborami přidáme do pánve. Vše necháme povařit a dochucujeme. Můžeme přidat pepř a sůl.
I masožravé obecenstvo si pochutná.