Menu
StudentMag
Recepty na párty Snadné

Připravte si alkoholické koktejly pro slunné dny. Zachutnají každému

Léto je za okny a venkovní teplota stoupá. Proto jsme se rozhodli upustit od receptu na pokrmy a přinést vám tři návody na osvěžující nápoje pro dospělé. Každý obsahuje jiný druh alkoholu, ale všechny jsou plné ovoce, které by mohla být synonymem pro teplé letní večery.

Citrónová vodka

Ingredience (pro 6 až 7 osob)

  • 1 láhev vodky
  • 600 ml citrónové šťávy či džusu
  • 1/2 hrnku cukru krystal
  • 2 citróny na ozdobení
  • kostky ledu

Vodku smíchejte s džusem a cukrem. Jeden citrón nakrájejte na úzká kolečka, druhý na osminky. Kolečka přidejte i s ledem do nápoje a osminkami citrónu ozdobte skleničky. Můžete podávat.

 Citrónový džus neprodávají ve všech supermarketech, najdete ho spíš v těch větších, nebo v obchodech s anglickými potravinami. Pokud vás netlačí čas, můžete si šťávu vyrobit i sami.

Recept na Kir Royal a Mojito. Ochutnejte dva snadné a rychlé koktejly

Sladké a růžové

Ingredience (pro 3 osoby)

  • 1 láhev růžového vína
  • 1/4 melounu cantaloupe (bez slupky)
  • 1 nektarinka nebo broskev
  • cukr
  • kostky ledu

Nektarinku nebo broskev dobře omyjte. Meloun nakrájejte na úzké plátky, nektarinky nebo broskev na osminky, které poté přepulte. Dejte je do džbánu nebo rozdělte do skleniček, zalijte vínem a oslaďte (množství cukru podle vaší chuti). Zamíchejte, pokud koktejl připravuje ve džbánu, dejte ho na hodinu vychladit, pokud ve skleničkách, přidejte několik kostek ledu a podávejte.

7 důsledků pití alkoholu. Proč jste po prospaném dni tak unavení?

Rumové tropy

Ingredience (pro 7 až 8 lidí)

  • 400 ml rumu
  • 150 ml vody
  • 1 litr ananasového džusu
  • konzervovaného manga
  • 1 banán
  • kostky ledu

Rum, polovinu banánu, mango a vodu mixujte tak dlouho, dokud nebude směs naprosto tekutá. Nápoj rozlijte do sklenic tak, aby byla každá naplněna z jedné třetiny. Banán nakrájejte na kolečka a do každé skleničky přidejte jedno až dvě. Sklenice dolijte ananasovým džusem a přidejte kostky ledu. Pokud máte čerstvý ananas, můžete jej nakrájet na plátky, kterými ozdobíte okraj skleniček. Podávejte nejlépe s brčkem.

Konzervované mango doporučujeme z toho důvodu, že v našich obchodech není jednoduché najít opravdu zralé a dobré mango. Ovšem pokud byste na takové narazili, určitě ho do receptu použijte. Přejeme dobrou chuť!

Ohodnoťte tento recept:
5
Právě čtete

Připravte si alkoholické koktejly pro slunné dny. Zachutnají každému