Máte po balíčku smažených chipsů nebo gumových medvídků černé svědomí? Myslíte si, že zdravé není nikdy dobré? Zdání klame, zkuste pečenou cizrnu. Přípravu zvládne každý.
Tuto křupavou pochoutku si můžete vychutnat kdekoli. Ať už ji chcete zobat k filmu nebo si ji zabalit do školy, cizrna splní vaše představy. Pět set gramů se cenově pohybuje okolo 40 korun a vystačí vám na několik vydatných porcí.
Postup přípravy
- Cizrnu dejte přes noc namočit.
- Druhý den ji stačí scedit, vysypat na plech, pokapat olejem, posolit a posypat paprikou a chilli tak, aby se každá kulička obalila.
- Pečte ji na 200 stupňů zhruba 30 minut podle toho, jak moc křupavou ji chcete mít.
Cizrnu lze připravit jak naslano, tak nasladko. Při vymýšlení nových příchutí se meze nekladou. Pro začátek zkuste některou z našich ozkoušených kombinací:
- sůl + provensálské bylinky