Už vás nudí obyčejné přílohy, jako jsou vařené brambory nebo rýže? Zkuste si osvěžit jídelníček nevšedními kroketami, které nezaberou mnoho času a chutnají skvěle!
Dva originální recepty na přípravu domácích kroket potěší milovníky sýrů i špenátu. Můžete k nim podávat jakýkoli druh masa. Pokud jste vegetariáni, jídlo skvěle doplní smažený sýr nebo celer.
Sýrové krokety
Potřebujete:
- 400 g ementálského sýra (můžete nahradit jiným)
- 2 lžíce polotučného mléka
Nastrouhejte sýr a promíchejte jej s našlehanými vejci, mlékem a mletým pepřem. Petrželovou nať si nakrájejte nadrobno (množství dle chuti) a přidejte k připravené směsi. Můžete zahustit strouhankou. Ze směsi připravte malé kuličky, obalte je v mouce a usmažte v rozehřátém tuku.
Špenátové krokety
Potřebujete:
- 200 g husté bramborové kaše
Cibuli nakrájejte najemno a zpěňte ji na rozehřátém tuku. Přidejte rozmrazený špenát (můžete nahradit čerstvým), ochuťte solí, pepřem a česnekem. Duste špenát do měkka. Ke špenátu přidejte hustou bramborou kaši, směs můžete zahustit strouhankou. Vytvarujte krokety a obalte je ve strouhance. Smažte v rozehřátém tuku.
Preferujete klasické bramborové krokety, nebo jejich originálnější variantu? Budeme se těšit na váš názor!