Hledáte novou přílohu, kterou byste nahradili neustále se opakující brambory a těstoviny? S kuskusem se trefíte do černého. Skvěle chutná a jeho přípravu navíc zvládne i začátečník.
Sháníte-li se po rychlé a levné večeři nebo svačině do školy, jste na správném místě. Příprava kuskusu totiž nezabere ani deset minut a 500 g seženete přibližně za 40 korun. I když se to nezdá, i malá porce vás zasytí.
Postup přípravy
- Nasypejte kuskus do hrnce a zalijte 250 ml vody. Přidejte olej nebo máslo, posolte a přidejte bylinky na dochucení.
- Za stálého míchání vařte zhruba pět minut do té doby, než se voda vsákne.
Kuskus lze uplatnit nejen jako přílohu k masu. Vhodný je i k zapékání se zeleninou a sýrem nebo jako základ salátu. Nemáte čas na kuchařské experimenty? Dobře ochucený vám bude chutnat i samotný.
Náš tip! Víte, čím kuskus nejlépe dochutit? Zkusit můžete tuňáka ve vlastní šťávě nebo rajčatovou omáčku.
–