Dnes přinášíme snadný způsob, jak se zbavit chlebových kůrek. I z něčeho tak obyčejného může vzniknout skvělá polévka. Vyzkoušejte chlebovou polévku, která vás nejlépe zasytí večer.
Všichni to známe. V záchvatu strašného hladu a s představou horších zítřků si nakoupíme pečivo do zásoby, které později okorané s těžkým srdcem likvidujeme. Ale z chlebových kůrek může vzniknout chutná a snadná polévka!
Postup přípravy
- Nakrájejte chlebové kůrky a ponořte je do vývaru.
- Okořeňte tlučeným kmínem s pepřem a vařte, dokud se chléb nerozvaří.
- Polévku prolisujte sítem.
- Žloutky rozmíchejte ve smetaně a spolu s máslem přidejte do polévky. Podle chuti osolte a ozdobte nakrájenou petrželovou natí.
Náš tip!
Horkou polévku můžete podávat v čerstvém vydlabaném bochníku chleba. Pokud nemáte rádi petrželovou nať, vyzkoušejte jiné čerstvé bylinky.