Menu
StudentMag

12 tipů, co udělat se starým chlebem. Vykouzlete z něj hřeb večera!

Nenechte se zmást. Ani my neumíme vařit z vody (v tomto případě z chleba). Pokud jste však chudí jako my, pak z toho starého chleba skutečně zlatý hřeb vykouzlíte, protože, no… Holt ten večer už nic jiného mít nebudete.

1. Chlebové krutony se dají v pohodě jíst i bez polévky, tak dobré jsou. Stačí jen nakrájet chleba na kostičky a osmažit.

2. Topinka je vlastně takový shluk krutonů v celku, takže to taky docela ujde. Pokydat kečupem a večeře je na světě.

3. Párek v rohlíku je už trochu náročnější na ingredience (pozor, je třeba být vlastníkem párku!).

4. Vegetariáni mohou zkusit tofu v rohlíku, které je levnější než sójové párky. Vyzkoušeno, chutná dobře.

5. Starou housku můžete využít na takzvaný studentský langoš.

6. Máte-li po ruce vajíčko, snadno si svou topinku znevšedníte tím, že ji ve vajíčku obalíte (předtím, než ji osmažíte, samozřejmě).

Co udělat se starým pečivem? Vyzkoušejte recept na chlebové karbanátky

7. Hořčice udělá ze starého chleba královskou pochoutku.

8. Chcete být přece jen trochu kreativnější? Upečte si žemlovku.

9. Rozpečte si staré pečivo v troubě nebo v toustovači. Bude jako nové.

10. Udělejte v rohlíku díru jako byste dělali párek v rohlíku, ale místo párku ho naplňte sýrem a rozpečte. Nikdy jsme to nezkoušeli, ale třeba to nebude špatné.

Co udělat se starým chlebem? Zkuste recept na chlebovou buchtu

11. Pokud už je pečivo vážně tvrdé jako kámen, udělejte z něj strouhanku. Ta se neztratí.

12. Vyzkoušejte něco trochu na úrovni – třeba chlebovou polévku.

Ohodnoťte tento recept:
3,3
Právě čtete

12 tipů, co udělat se starým chlebem. Vykouzlete z něj hřeb večera!