Menu
StudentMag
Studentský život

Co s vejci v kuchyni? Podívejte se na 4 skvělé tipy, jak je využít

Vendula Pazderová

Vendula Pazderová

12. 5. 2013

I přes vyšší ceny, než na jaké jsme byli zvyklí, jsou vejce základem každé kuchyně. Jak je využít, pokud vás svazuje studentský rozpočet? Vybrali jsme pro vás 4 levné recepty.

Chleba ve vajíčku

Jednoduché, ale chutné. Krajíc chleba obalený v rozšlehaném vajíčku stačí osmažit na pánvi – a svačina je hotová. Jako bonus můžete výsledek pokapat kečupem nebo hořčicí.

Těstoviny s vajíčkem

Máte už plné zuby těstovin s kečupem, ale všechny omáčky se vám zdají příliš složité? Známe řešení! Uvařené a scezené těstoviny vyklopte na pánev, rozklepněte na ně dvě až tři vajíčka a zhruba 3 minuty smažte. Vaše chuťové pohárky budou ohromeny.

Omeleta

Recepty na omelety jsou v každé domácnosti různé. Někdo k vajíčkům přidává mouku, někdo preferuje tvaroh či sýr. Na tom se ale vaše kreativita zaseknout nemusí! Vyzkoušet můžete i nejrůznější ochucené varianty – jako například omeletu se špenátem.

Sněhové pusinky

Věděli jste, že na sněhové pusinky potřebujete pouze vaječné bílky a cukr? Jejich sušení navíc zabere jen necelou půl hodinu. Už víte, čím příště (levně!) pohostit návštěvu?

Ohodnoťte tento článek:
0
Právě čtete

Co s vejci v kuchyni? Podívejte se na 4 skvělé tipy, jak je využít