Nutriční terapeuti zapláčou, ale my víme, že trocha osmažené ztuhlé mouky ještě nikdy nikomu neuškodila. Přidejte k tomu vajíčko a hned tam máte aspoň ty bílkoviny.
1. Knedlíky s vajíčkem
Houskové knedlíky netřeba, vajíčka budou chutnat dobře i s těmi bramborovými. Stačí nakrájet na kostičky, hodit na pánev, vyklepnout dvě až tři vejce, okořenit, a je hotovo.
Fotorecept na plněnou bramboru. Připravte oběd, kterým zabodujete
2. Zapečený knedlík
Recept trochu jako z fóra pro maminky, ale takový hulihlad zažene spolehlivě. Knedlík nakrájejte na kostičky, nasypejte do zapékací mísy, zalijte smetanou nebo rozšlehaným vejcem, okořeňte, přidejte libovolnou zeleninu nebo maso a dejte na 20 minut péct.
3. Knedlíková kroketa
Co je obalené ve strouhance, to chutná dobře. A pěkně to křupe. Tak se toho nebojte, obalte knedlíček nebo kostičky z knedlíčku, osmažte a křupejte si.
Nevíte, co udělat se zbytky brambor? Přinášíme 6 tipů, jak je využít
4. Knedlík místo chleba
Když jich zbude jen pár, nemá smysl k nim přece vařit omáčku, to dá rozum. Dejte si je místo pečiva. Nebo je namočte třeba do hořčice. Mňamina!
5. Knedlík s čočkou nebo fazolemi
Pár zbylých knedlíků skvěle doplníte pořádnou porcí bílkovin. Nepřemýšlejte o čočce jako o příloze, ale jako o hlavní položce na talíři. Tentokrát budou jako příloha fungovat knedlíky.
6. Knedlíky s jogurtovým dipem
Smíchejte jogurt s lžičkou plnotučné hořčice, okořeňte třeba koprem nebo česnekem a smočte knedlíček.
Recept na smažené zelné placky. Hodí se k večeři i na svačinu
7. Strčte je do mrazáku
Za pár dní se třeba budou hodit.